Het is mijn ambitie dat migrainepatiënten zelf regie krijgen over een leven met hoofdpijn en gelukkig kunnen leven met migraine.

Gelukkig met migraine, is dat mogelijk?

Ik ben Géke Pardoel. Als 7 jarige had ik al migraineaanvallen, we noemden het nog niet zo. Pas toen ik ouder werd kreeg het een naam. Desondanks ging ik mijn gangetje, studeerde af aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb alles gedaan wat ik ambieerde. Niet altijd even gemakkelijk, maar het gebeurde. De komst van nieuwe medicijnen, triptanen, maakte alles wat eenvoudiger. Na drie geweldige zwangerschappen (ik had nergens last van) werd het leven complexer: de combinatie werk en privé ging niet altijd over rozen. Ik werd doorverwezen naar de hoofdpijnpoli. 

Toen de migraine in combinatie met een burn out tot een hoogtepunt was gestegen raadde de neuroloog mij uiteindelijk een behandeling aan waarin bewegen gecombineerd wordt met psychologie. Hier heb ik vooral geleerd beter naar mezelf te luisteren en meer te ontspannen. Dit zette me aan het denken:

Door meer te bewegen en bewuster van mezelf te zijn kon ik invloed uitoefenen op het verloop van mijn migraine. Bovendien kreeg ik meer tijd om dingen te doen waar ik echt gelukkig van werd.

Uiteindelijk heb ik in 2015 besloten het roer compleet om te gooien en ontslag te nemen bij mijn toenmalige werkgever, waar ik continu stress en druk ervoer, iets dat mijn migraine niet ten goede kwam.

Vanaf dat moment ben ik aan de slag gegaan om van mijn passie, het begeleiden en helpen van mensen, mijn werk te maken. Ik volgde de opleiding Wandelcoachen van het CoachBureau en maakte de cirkel rond: al mijn ervaring en kennis als migrainepatiënt wil ik als coach heel graag inzetten om andere hoofdpijnpatiënten te coachen met een Migraine Moment”.

Ik straal rust uit en ben positief ingesteld. Ik luister onbevooroordeeld naar je. Door onder andere de natuur als metafoor te gebruiken, verschillende oefeningen te doen en oplossingsgerichte vragen te stellen help ik je om je richting te bepalen op weg naar een gelukkig leven met migraine.