Karen Span, 2017

Karen Span, zelf migrainepatiënt, checkt tijdens een migraineaanval altijd in bij Motel Migraine: “een plek waar je liever niet komt, maar waar je na lang onderweg zijn toch strandt omdat je niet verder kunt. Een onaangenaam verblijf waar je jezelf eenzaam schuilhoudt totdat het vluchten erop zit. Even verderop klinkt gelach. Voetstappen. Gerommel aan de deur. Die zit toch echt op slot. Room for one. Zou iemand weten dat ik hier ben? Tijd om verder onder de dekens te kruipen, ver weg van de gewone wereld.”

Het boek behandelt op luchtige wijze en met input van deskundigen het leven met migraine en misverstanden over migraine. Bij het lezen had ik regelmatig een grote glimlach op mijn gezicht en inderdaad een groot gevoel van herkenning. Wat mij betreft een aanrader, ook om aan andere mensen te laten lezen die geen idee hebben hoe het er in Motel Migraine aan toe gaat. Het leest bijzonder makkelijk.