Met migraine loopt niet alles altijd zoals je gepland had. Elke keer weer ligt daar weer die boom op je pad, een obstakel waar op het moment van een migraine aanval niet overheen te klimmen is. Als je vaak migraine hebt en je het gevoel hebt dat het je leven beheerst wordt de boomstam wel heel erg dik. Soms om moedeloos van te worden. Je ziet hem namelijk steeds voor je liggen…

Toch kan je uiteindelijk over de boom heen stappen. Soms niet in één grote stap, maar in een paar kleinere. Ook dan kom je er wel. Of je neemt een andere weg, verrassend, creatief, je staat misschien versteld van jezelf. Soms is het fijn een beetje hulp te krijgen, een klein zetje om de stap over de stam van de boom te kunnen nemen of die andere weg te zoeken.

Als het je lukt om over de boom te stappen of die andere weg te nemen wordt het zo veel leuker. Dat zetje wil ik je graag geven, figuurlijk maar ook letterlijk als we lekker buiten aan de wandel zijn!