Luister eens naar dit nummer. Als je een leven met migraine op muziek zet dan klinkt het eigenlijk best lekker. Een beetje melancholisch, maar niet verkeerd. De song en het filmpje zijn dan ook met een zekere humor in elkaar gezet en daar hou ik wel van. Vooral de tegenstelling in het filmpje is leuk. Aan de ene kant mensen die migraine hebben, in bed liggen, pijn hebben en veel dokters bezoeken. Terwijl ook steeds het achtergrondkoortje terugkeert met drie bijzonder leuke zangeressen die vrolijk “I got the migraine blues” zingen. En vooral dat laatste blijft hangen.

Ik weet nu eigenlijk al wat er gebeurt als ik volgende keer een migraine aanval heb en met een natte washand op mijn hoofd boven een emmer hang. Ergens in mijn achterhoofd,waar de pijn wat minder is, hoor ik dan die drie zangeressen zingen: “I got the migraine blues”. Misschien leidt het me een beetje af van pijn en misselijkheid. Misschien ook iets voor jou om te proberen?

Oorspronkelijk is het nummer gemaakt voor educatieve doeleinden om migraine meer bekendheid te geven. Dat patiënten het zelf ook inzetten tijdens een aanval om de moed er in te houden zou een mooie bijkomstigheid zijn! Ik ben benieuwd wie ik binnenkort zingend tegenkom: “I got the migraine blues”.